BOOMERANG ÅTERVÄNDER HEM

En lång vänskap

Boomerangs kläder kan liknas vid en lång vänskap. De ska tåla törnar, hålla länge och bara bli bättre med åren.

I februari tillträdde Karin Salegård som VD för Boomerang. Karin har arbetat i modebranschen sedan 90-talet och hennes vision är att vidareutveckla och stärka Boomerangs position som ett klassiskt skandinaviskt modemärke med fokus på material och kvalitet. Ett första steg är att flytta hem delar av produktionen.
– Det känns självklart eftersom Boomerang har en historia av att tillverka kläder i Sverige. Genom åren har vi stickat över 700 000 tröjor i Ulricehamn, och nu tar vi upp den produktionen igen.

Stickad i Sverige

De första Boomerang-plaggen som återigen produceras på hemmaplan har redan landat i butikerna och här på vår webb. I veckan lanserades en hellång kjol och en topp som stickats i Sverige, gjorda i en innovativ blandning av ull och tencel som är både hållbar och skön att bära. Till våren släpper vi även pikétröjor och pikéklänningar som stickas i Norrköping.

Sunt förnuft

För oss på Boomerang är det en självklarhet att tidlös stil alltid överlever kortsiktiga trender. Nu tar vi ytterligare ett steg framåt i vår hållbarhetsfilosofi. Historiskt har vi haft stor del av vår produktion på hemmaplan, då närhet mellan idé och produktion är viktig för att få fram den rätta Boomerangkänslan.

Tillsammans med vår svenska producent Trikåby utanför Norrköping har vi nu tagit fram två tidlösa damplagg i fin ulltencel. Trikåby är Sveriges idag största rundstickeri. Miljö och hållbarhet genomsyrar hela verksamheten. Lokalerna värms upp främst av maskinernas spillvärme och alla garner som Boomerang använder är trygg textil certifierade.

Boomerang fortsätter att vara trogna det skandinaviska arvet, våra värderingar och vår tro på det tidlösa och kvalitativa.

Vi använder cookies för att förbättra din shoppingupplevelse. Mer information ›

OK, jag godkänner det